1
Випускники «Carclean Academy»: план запуску бізнесу для Олександра Науменка (м. Бориспіль)

Здається, що знаєш все про улюблену справу, вмієш і хочеш працювати сам на себе. Але коли при спробі запустити власний бізнес стикаєшся з численними дрібними і глобальними проблемами, просто опускаються руки… Впевнені, така ситуація знайома багатьом.

Підприємцям-початківцям у нашій країні доводиться нелегко. Зібрати безліч папірців, пройти через бюрократичні перешкоди, розібратися з особливостями сфери — все це забирає багато сил, часу і нервів. Для допомоги людям, які хочуть розпочати власну справу у сфері детейлінгу, ми розробили курс «Організація бізнесу детейлінг-студії».

Своїми враженнями від навчання поділився один із перших випускників цього курсу — Олександр Науменко з міста Бориспіль.



Олександре, що спонукало тебе пройти цей курс?

Почну з того, що я в «Carclean Academy» не вперше. Автомобілями захоплююся практично все життя, пробував щось робити на любительському рівні. Два роки тому вирішив, що пора підвищувати кваліфікацію, і записався на навчання. Спочатку пройшов курс «Детейлінг інтер’єру», через певний час приїхав на екстер’єр.



Після навчання орендував невелике приміщення і почав працювати з клієнтськими авто.

Але так як маю основну роботу (Олександр працює бортпровідником — авт.), детейлінгом міг займатися лише у вільний час. Тому це більше було як хобі, яке приносить невеликий дохід. З часом клієнтів побільшало, тому задумався про переведення цього хобі на комерційні рейки. Але коли почав вивчати це питання глибше, стикнувся з безліччю питань. Документація, дозволи, формування цін — все це було як в тумані. Самостійно розібратися було дуже складно. Тому після недовгих роздумів втретє записався в «Carclean Academy». Справа в тому, що тут мені подобається все: настільки комфортна атмосфера, що до вас можна їздити просто на терапію (сміється).

Розкажи, як проходило навчання.

В «Carclean Academy» до кожного майбутнього підприємця підходять індивідуально. Навчання побудоване конкретно під твою ситуацію: ФОП це чи компанія, своє приміщення чи орендоване, скільки має бути машино-місць тощо.

Ми з Олексієм (засновник і керівник Міжнародної мережі «Carclean», тренер курсу «Організація бізнесу" Олексій Шухман — авт.) детально розібрали всю мою документацію, розробили орієнтовний бізнес-план і накидали основні кроки. Багато питань у мене виникало по ходу розмови, і на всі отримав вичерпну відповідь. Кажу: «В мене така ситуація», мені — «Можна зробити ось так, ось так і ось так». І так по всьому… Обговорили безліч важливих речей.

Як вважаєш, цей курс корисний для бізнесменів-початківців?

Він необхідний. Коли ти не маєш досвіду у веденні бізнесу, не знаєш, що казати клієнтам і як взагалі до цього підходити, відсотків 40 прибутку втрачається. Тому дуже важливо почати працювати правильно. Навчання дає розуміння, як саме ти будеш будувати свій бізнес, які кроки потрібно зробити і у якій послідовності. Це надзвичайно цінна інформація, яку можна дізнатися тільки у людей, які давно працюють у цій сфері і знають її «від і до». Особисто у мене після курсу з’явилася впевненість, що я зможу все це зробити.

Які будуть твої перші кроки після навчання?

Вже веду переговори з бухгалтером, буду відкривати ФОП. Домовився за оренду більшого приміщення, потрібно опрацювати і заключити договір. Також буду підбирати персонал.

Успіхів тобі, Олександре! Ми завжди на зв’язку!

«Carclean Academy» — ваш правильний путівник у світі детейлінгу!

☎️ +38 050 15 99 888, +38 096 15 99 888, +38 067 106 78 76 (Viber, Telegram).

We love cars!

Соцмережі Carclean

We Love cars!!!


0 комментариев

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.