1
Випускники «Carclean Academy»: Станіслав Алексєєнко (Кривий Ріг - Ужгород)

Війна перевернула все з ніг на голову: хочеш не хочеш, а треба підлаштовуватися під обставини і по-новому будувати своє життя. Так сталося з випускником «Carclean Academy» Станіславом Алексєєнком: він змушений був переїхати з Кривого Рогу в Ужгород і повністю змінити свою діяльність.

Про кардинальні зміни у житті, переваги детейлінгу та багато іншого — у нашій розмові.



Станіславе, чим ти займався до війни?

За освітою я металург. Працював по спеціальності на металургічному заводі, останні 3 роки сталеваром.

А що тебе пов’язує з автомобілями?

Завжди ними цікавився. В 10 класі на літніх канікулах навіть підробляв у малярній майстерні. Але літо закінчилося, і закінчилася вся моя малярна діяльність (сміється).

Вже коли працював на заводі, один колега почав паралельно займатися машинами з США. Одного разу він показав мені фото авто до і після хімчистки. Я був в шоці! Навіть припустити не міг, що можна так «вичухати» салон! З того часу почав шукати більше інформації про детейлінг.

Ще з моменту роботи в малярці мав елементарні поняття про полірування. Думаю, спробую сполірувати своє авто. Потім сполірував батькове, машини знайомих і так далі. Мав 3 пасти — абразивну, середню і фінішну, і ними підполіровував потертості, дрібні подряпини і подібне. Але це було на любительському рівні.

Чому вирішив поїхати на навчання?

Була думка займатися автомобілями у вільний час, паралельно з роботою на заводі. Але я розумів, що для професійної роботи знаю дуже мало. Постійно дивився в інтернеті, які студії є, як вони працюють і так далі. Так дізнався про «Carclean Academy».



2 роки тому я вже писав вам, дізнавався інформацію про курси. Та часу вільного зовсім не було, планував поїхати на навчання у відпустці. Але якось то те, то інше, все відкладав. А потім почалася війна.

1 березня ми виїхали з Кривого Рогу в Ужгород. Хочеш-не-хочеш, а треба якось пристосовуватися і годувати сім’ю. Перша думка — хочу займатися детейлінгом. Обдзвонив всі детейлінг-студії в місті. Казали: «Так, можете прийти, але якщо у вас немає ніякого досвіду у цій сфері, то нема про що говорити. Поприїжджало багато людей з інших регіонів, з досвідом і навіть своїми інструментами. Тому навчати вас ми не маємо ні часу, ні бажання».



Вирішив йти на будівництво — в Ужгороді воно дуже стрімко розвивається. Попрацював різноробочим близько тижня. Фізичної роботи я не боюся, але перспективи там не побачив. Ходиш суто аби заробляти гроші. Мені це було якось нецікаво.

Почав дивитися оголошення про вакансії — все стандартно і нічого не зачепило. Аж тут знайшов, що на автомийку потрібні люди, які хочуть розвиватися в детейлінгу. Я такий: о, клас!

Мене взяли на роботу і прикріпили до хлопця з Києва. Біля нього я навчився правильно машини мити. А ще він показав мені, як робити хімчистки. Звичайно, вони були далеко не професійні. Як казав мій напарник: «Щоб ти розумів, це хімчистка спартанська» (сміється). Але базові знання я все одно отримав.

Попрацювали ми разом тижнів 3, і цей хлопець поїхав з Ужгорода додому. А я вирішив, що все ж таки потрібно пройти навчання. Так і потрапив в «Carclean Academy».



Розкажи про свої враження від навчання.

Тут все серйозно і продумано. Я зрозумів, яким детейлінг має бути в ідеалі і до чого мені прагнути. А ще тут класні умови проживання, чудове харчування і дуже хороше відношення.



Спочатку пройшов курс «Детейлінг інтер’єру». Тут багато дізнався по хімії: який засіб для якого забруднення підходить, як його правильно використовувати тощо. Також навчився працювати з професійним обладнанням.



А головне — зрозумів, що навіть у хімчистці є куди розвиватися. Постійно з’являється щось нове: більш ефективні засоби, цікаві технології та інше.

Дуже круто, що в «Carclean Academy» навчання проходить на практиці. Спочатку у нас була практика, а потім обговорення всіх моментів. Навчальний процес побудований оптимально.

Після курсу по салону ти вирішив приєднатися до групового навчання по екстер’єру. Розкажи чому.

Це було спонтанним рішенням. Ми навчалися паралельно, і я мав змогу спостерігати за хлопцями. Мені подобалося те, що я бачив (сміється). Плюс машина була ідеальна для навчання — різні пошкодження, багато проблемних місць. Ну як не спробувати?



Задоволений своїм рішенням?

Так, дуже. Після цього навчання у мене пропав страх працювати з полірувальною машинкою. Раніше боявся пропалити лак, зіпсувати машину. Зараз полірую впевнено і спокійно.



Ще цікаво було дізнатися про покриття. На мою думку, зараз це найбільш маржинальна послуга.

Загалом круто, що всі тренери — практики з великим досвідом, і знають відповіді на будь-які запитання. А ще сподобалося, що немає бар’єру «викладач-студент». Спілкування на рівних і дуже приємна атмосфера.



Де плануєш розвивати отримані знання і навики?

Поки що на основному місці роботи. В будь-якому випадку, планую в подальшому у цьому векторі працювати. Детейлінг — це класна ніша для людей, які мають бажання і можливість працювати з автомобілями.

Повністю згодні! Успіхів тобі, Стасе!



«Carclean Academy» — ваш правильний путівник у світі детейлінгу!

☎️ +38 050 15 99 888, +38 096 15 99 888, +38 067 106 78 76 (Viber, Telegram).

We love cars!

Соцмережі Carclean

We Love cars!!!


0 комментариев

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.