1
Як з моряка зробити детейдера: випускник «Carclean Academy» Олексій Василенко (м. Маріуполь)

Навіть коли твоя основна професія аж ніяк не пов’язана з автомобілями, детейлером можна стати завжди! Варто лише дуже захотіти!

Олексій Василенко приїхав до нас на навчання з м. Маріуполь Донецької області. Він моряк зі стажем, кілька років ходив у дальні рейси. Чому вирішив кардинально змінити сферу діяльності, що спонукало до навчання і як потрапив у Carclean Academy — у нашій подальшій розмові.



Олексію, чому саме детейлінг?

В моїй родині всі моряки, ну і я по традиції пішов у цю професію. Але така робота передбачає тривалі відрядження, коли зв’язку з рідними практично немає. Тому, коли одружився і з’явився син, зрозумів, що хочу бути поряд зі своєю сім'єю. Значить, потрібно щось міняти. Подумав: чому б не зайнятися тим, що цікаво і давно подобається?



Як і всі чоловіки, дуже люблю автомобілі і все, що з ними пов’язано. Цікавився детейлінгом вже років 2, але на любительському рівні. Дивився фото, відео, читав огляди тощо. Поступово прийшов до думки, що хотів би реалізувати себе в цій сфері.

Раніше доводилося мати справу з автомобілями?

В старших класах на літніх канікулах працював на мийці. По суті, це мій єдиний практичний досвід.

Зараз згадую, як ми мили машини і робили хімчистки, стає страшно))) Тоді навіть не знали такого слова — «детейлінг».

Зараз, звичайно, відношення до автомобілів інше. Вимоги клієнтів значно зросли.

З самого початку розумів: якщо хочу чогось у цій сфері досягти, потрібно навчатися.

Як обирали місце навчання?

В основному орієнтувався на відгуки студентів. Найбільше позитивних відгуків було в Carclean Academy. Крім цього, вибрав вашу Академію за зворотний зв’язок і відкритість. Багато фото і відео з навчання, завдяки яким розумієш, куди їдеш і що тебе чекає. Також багато розповідають про учнів. Видно, що цікавляться кожним студентом і його подальшою долею.

Перший раз написав у Carclean Academy, ще коли був у рейсі. Це був січень-лютий. Дізнався вартість і умови навчання. Через кілька місяців записався на навчання.

Сподівання виправдалися?

Звичайно! Дуже позитивна атмосфера, уважне ставлення і крута команда!



Розкажіть про навчання.

Навчався по напрямках «Детейлінг екстер’єру», «Детейлінг інтер’єру» та «Реставрація кузова". Цікаво все, але найбільше сподобався екстер’єр, особливо полірування.

Страшно було полірувати перший раз?

Так, особливо коли дали роторну машинку! Начитався, що нею легко можна спалити лак!



Але з допомогою і під контролем тренера все виявилося не так і страшно. Звичайно, треба стежити і контролювати процес, але все це — діло практики.

Сподобалося, що одразу практикуєшся на авто. Не починаєш з тренувальних стендів, капотів, дахів, багажників — а зразу в робочі умови. Ось тобі машина, ось тобі машинка — бери і поліруй (сміється).



Ти розумієш, скільки тобі як початківцю потрібно часу на машину, які для тебе є складні моменти. По-перше, проговорюєш і пропрацьовуєш всі ці нюанси з тренером, по-друге, маєш можливість оцінити свої можливості і спланувати подальшу роботу з власними клієнтами.

Відео — це одне, там все виглядає просто. Але своїми руками помити, почистити, сполірувати — це зовсім інше.



Як вважаєте, вартість навчання виправдана?

Абсолютно. А знаєте чому? Тому, що я заплатив не просто за 10 днів навчання. Я заплатив за цінні знання, за те, що тренери поділилися зі мною своїм професійним досвідом та секретами, яких набули за роки роботи. Це взагалі важко оцінити.

Де плануєте надалі працювати?

Спочатку буду працювати в детейлінг-студії в рідному місті, набиратимуся досвіду. Потім буде видно.

Конкуренція в Маріуполі велика?

Зараз у місті працює дві студії по догляду за автомобілями. Але в основному вони займаються вирівнюванням вм’ятин, тонуванням та антигравійною плівкою. Детейлінг як такий тільки починає розвиватися.

Наразі одна із студій розширяється, будують нові бокси. Планують вводити мийку, хімчистку, полірування. Сказали, що після навчання готові одразу взяти мене на роботу. Випробую себе і отримані знання на практиці.

Олексію, все вийде! Ми в цьому впевнені!



«Carclean Academy» — ваш правильний путівник у світі детейлінгу!

☎️ +38 050 15 99 888, +38 096 15 99 888, +38 067 106 78 76 (Viber, Telegram).

We love cars!

Соцмережі Carclean

We Love cars!!!


0 комментариев

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.